Ontdek de Voordelen van BB Cream

Ontdek de Voordelen van BB Cream

BB-crèmes hebben de schoonheidsindustrie getransformeerd door een multifunctionele oplossing te bieden voor een vlekkeloze teint. Toch heb je misschien nog wat vragen zoals wat een BB-crème biedt voor je huid en waarom het een goede oplossing is voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine? In deze blogpost zullen we de voordelen van het gebruik van een BB-crème verkennen en de unieke kenmerken ervan benadrukken.

Wat is een BB-crème en waarom zou ik het moeten overwegen?

BB-crème, afgeleid van “beauty balm” of “blemish balm,” is een veelzijdig product dat zowel huidverzorging als make-up combineert. Zo combineert het de voordelen van een vochtinbrengende crème, foundation, primer en zonbescherming in één handige formule. Het gebruik van een BB-crème kan je schoonheidsroutine stroomlijnen, tijd besparen en verschillende huidverbeterende voordelen opleveren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een BB-crème?

Het gebruik van een BB-crème biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Hydratatie: BB-crèmes zijn vaak verrijkt met hydraterende ingrediënten die de huid voeden en hydrateren, met een gezonde en stralende teint als resultaat.
 • Een gelijkmatige teint: BB-crèmes bieden een lichte tot gemiddelde dekking, wat helpt om de huidskleur te egaliseren en onvolkomenheden zoals roodheid, puistjes en verkleuring te verbergen.
 • Zonbescherming: Veel BB-crèmes bevatten SPF, wat een zekere mate van zonbescherming biedt om je huid te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen.
 • Licht gevoel: BB-crèmes hebben een lichte textuur die je huid laat ademen en een zware of cakeachtige uitstraling voorkomt.
 • Vereenvoudigde routine: Doordat BB-crèmes meerdere functies op het gebied van huidverzorging en make-up combineren in één product, vereenvoudigen ze je schoonheidsroutine, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezette personen of voor degenen die op zoek zijn naar een moeiteloze benadering.
Wat is het verschil tussen een BB-crème en een gewone zonnebrandcrème?

Hoewel zowel BB-crèmes als zonnebrandmiddelen zonbescherming bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Dekking: BB-crèmes bieden dekking die vergelijkbaar is met een lichte foundation, wat helpt om de huidskleur te egaliseren en kleine onvolkomenheden te verbergen. Zonnebrandmiddelen zijn daarentegen voornamelijk gericht op zonbescherming en bieden geen dekking voor huidonvolkomenheden.
 • Samenstelling: BB-crèmes zijn samengesteld als een combinatie van huidverzorging en make-up en bevatten vaak hydraterende ingrediënten, antioxidanten en soms zelfs SPF. Zonnebrandmiddelen zijn daarentegen voornamelijk ontworpen om de huid te beschermen tegen UV-stralen en bieden mogelijk niet dezelfde huidverzorgende voordelen als een BB-crème.
 • Textuur: BB-crèmes hebben doorgaans een lichte, romige textuur die gemakkelijk in de huid blendt en een natuurlijke finish geeft. Zonnebrandmiddelen kunnen, afhankelijk van de samenstelling, een dikkere consistentie hebben en soms een witte waas op de huid achterlaten.
 • Multifunctionaliteit: BB-crèmes zijn veelzijdige producten die de voordelen van een vochtinbrengende crème, foundation, primer en zonbescherming in één enkel product combineren. Aan de anderre kant zijn zonnebrandmiddelen, hoewel essentieel voor bescherming tegen de zon, uitsluitend gericht op het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-stralen.

Het is belangrijk op te merken dat BB-crèmes met SPF nog steeds royaal moeten worden aangebracht en regelmatig moeten worden bijgewerkt om voldoende bescherming tegen de zon te bieden. Als zonbescherming je voornaamste zorg is, kan het gebruik van een aparte zonnebrandcrème in combinatie met een BB-crème of het kiezen voor een BB-crème met een hogere SPF een geschikte keuze zijn.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen een BB-crème en een gewone zonnebrandcrème af van jouw individuele behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar een product dat dekking, huidverzorgingsvoordelen en zonbescherming biedt in één, kan een BB-crème zoals Silken Face BB Cream van Evdermia een uitstekende optie zijn. Het biedt de gewenste dekking, langdurige hydratatie en zonbescherming.

Hoe kan ik Silken Face BB Cream in mijn routine opnemen?

Silken Face BB Cream in je routine opnemen is eenvoudig:

 • Begin met een schone en gehydrateerde huid.
 • Breng een kleine hoeveelheid Silken Face BB Cream en aan en verdeel deze gelijkmatig over je gezicht met je vingertoppen, een kwast of een spons.
 • Blend de crème zorgvuldig naar buiten voor naadloze dekking.
 • Indien nodig kun je de dekking opbouwen door het product in lagen aan te brengen.
 • Werk af met een lichte toets van settingpoeder voor een langdurige afwerking.

Het gebruik van een BB-crème biedt tal van voordelen, waaronder hydratatie en zonbescherming, natuurlijke dekking en vereenvoudiging van je dagelijkse routine. Kies de optie die het beste bij je behoeften past en geniet van een stralende, gehydrateerde en gezonde huid. Als je advies nodig hebt over je huidverzorging, neem dan gerust contact met ons op.”

Reacties zijn gesloten.